10 nieuwe redenen om voor fysiotherapie te kiezen!

Fysiotherapeuten gebruiken de beste beschikbare methodes om behandelplannen op te stellen die zijn afgestemd op uw specifieke behoeften en doelen.

Fysiotherapie kan je helpen in de volgende 10 situaties:

1. Pijn verlichten en beheersen Pijn wordt veroorzaakt door een gevoel doordat chemische stoffen in het lichaam vrijkomen op de plaats van ziekte of letsel. Niet alle pijn is hetzelfde. We hebben de neiging pijn te classificeren als structureel of structureel aangetast (acuut, neuraal, verwezen, mechanisch) of centraal overheersend (meestal chronische pijn die wordt gevoeld door een verhoogd gevoel van bedreiging van het centrale zenuwstelsel).

Daarom combineren fysiotherapeuten diagnose en training om uw pijn te begrijpen en u te helpen ermee om te gaan, en een combinatie van manuele therapie, therapiemethoden en fysiotherapie om pijn te verminderen, pijnperceptie te moduleren en de genezing te verbeteren. Na verloop van tijd zou het pijnniveau moeten afnemen naarmate de weefsels genezen en de fysiotherapeut het centrale zenuwstelsel kalmeert.

2. Sterke spieren en gewrichten Hoewel fysiotherapeuten geen fysiotherapeuten of fysieke trainers zijn, hebben ze een uitgebreide en uitgebreide training in het voorschrijven van oefeningen voor specifieke groepen mensen.Een juiste en consistente beoefening van deze bewegingen kan de spier- en gewrichtsfunctie en kracht verbeteren, evenals de botdichtheid en de cardiovasculaire gezondheid.

3. Verbeterde beweging en balans Fysiotherapie omvat rek- en versterkingsoefeningen die het bewegingsbereik, het evenwicht en de stabiliteit herstellen en vallen voorkomen. Beter kunnen bewegen vergroot uw zelfvertrouwen, maakt u onafhankelijk en geeft u het voordeel om te genieten van alle aspecten van de fysieke geneugten en eisen van het leven.

4.Herstel na een operatie Na de operatie wordt vrijwel altijd enig ongemak, zelfs hevige pijn, gevoeld. Het goede nieuws is dat fysiotherapie kan helpen bij verschillende methoden van revalidatie en pijnbestrijding na een operatie. De beste manier om positief en gefocust te blijven, is door samen met uw fysiotherapeut doelen te stellen. Hierdoor zal uw revalidatie goed verlopen en heeft u voldoende om mee aan de slag te gaan. Om een realistische beeld te krijgen van een herstelplan kan je contact opnemen met de experts van Orthomedix!

5.Terugkeer naar activiteit van vóór de blessure De terugkeer naar activiteit van vóór de blessure hangt af van verschillende factoren, waaronder de ernst van de blessure, het conditieniveau van vóór de blessure, de leeftijd en de fitnessvereisten voor de activiteit. Fysiotherapeuten benaderen uw blessure vanuit meerdere invalshoeken om uw functie, kracht en flexibiliteit te herstellen. Het doel is om zo snel en veilig mogelijk terug te keren naar de activiteiten vóór het letsel en tegelijkertijd het risico op herhaling van het letsel of de aandoening te verkleinen.

6. Drugsvrije behandeling In plaats van uitsluitend te vertrouwen op medicijnen om ziekten te behandelen, combineren fysiotherapeuten fysiotherapie, manuele therapie en verschillende behandelingen zoals schokgolftherapie, ultrageluidtherapie, bandtherapie en transcutane elektrische zenuwstimulatie (TENS). , cryotherapie en thermotherapie. Deze multimodale aanpak vermindert de drugsverslaving en biedt in plaats daarvan een gezondere en duurzamere herstelmethode.

Fysiotherapie

7. Nauwkeurige diagnose Het doel van fysiotherapie is om pijn te verlichten, u te helpen herstellen en uw levensdoelen te bereiken.Veel mensen die pijn of lichamelijk ongemak ervaren, zijn echter vaak gefrustreerd door de voortgang en de pijn. Het meest voorkomende probleem is een verkeerde diagnose en een gebrek aan begrip van wat er gebeurt en waarom de pijn optreedt. De meest succesvolle fysiotherapeuten voeren vanaf het begin een uitgebreide beoordeling uit om de grondoorzaken van uw ongemak te achterhalen.

8. Verbetering van de conditie en atletische prestaties Atleten of fysiek actieve individuen die beter willen presteren in de sport of hun fysieke conditie willen verbeteren, wenden zich vaak tot sportfysiotherapie om hun prestatiepotentieel te maximaliseren. Fysiotherapeuten gebruiken verschillende strategieën om de lichaamsfunctie en kracht te verbeteren.

9. Verbetering van de geestelijke gezondheid Er bestaat een sterk en fundamenteel verband tussen geestelijke en lichamelijke gezondheid. Iedereen die lichamelijk lijden heeft ervaren, weet welke impact dit heeft op het emotionele en spirituele welzijn. Fysiotherapie helpt u uw lichamelijke gezondheid te verbeteren, zodat u een gelukkig, pijnvrij en comfortabel leven kunt leiden.

10. Een operatie vermijden Een operatie is mogelijk niet nodig als fysiotherapie de pijn verlicht of een blessure geneest. Zelfs als een operatie nodig is, kunt u vóór de operatie baat hebben bij fysiotherapie. U herstelt sneller van de operatie als u sterker en in betere conditie aan de operatie begint.

Deze blog is mogelijk gemaakt door: orthomedix.nl

Ben je benieuwd naar andere mogelijke redenen om pijn te verhelpen? Bekijk dan ons artikel over 3 nieuwe redenen om naar de tandarts te gaan bij nek, rug of gewrichtsproblemen!