ooglidcorrectie amesfoort

Ooglidcorrectie Amersfoort: Uw Gids voor een Jeugdiger Uiterlijk en Verbeterd Zicht

Verbergen van een Buikje en Grijs Haar, Maar Wat met Ooglidveroudering?

Een buikje kan handig verborgen worden met een niet ingestopt shirt of een wijde tee, en een doosje haarkleurmiddel kan grijs haar in enkele minuten wegtoveren. Maar sommige tekenen van veroudering, zoals die rond onze ogen, zijn moeilijker te verbergen. De tijd en zonschade kunnen ons achterlaten met losse, hangende huid rond onze oogleden of zakjes onder de ogen. Voor mensen in Amersfoort kan een ooglidcorrectie een effectieve oplossing bieden.

Ooglidcorrectie Amersfoort: Een Oplossing voor Oogveroudering

Eén oplossing hiervoor is blefaroplastiek, vaak aangeduid als “ooglidcorrectie Amersfoort” in de regio. “Bleph”, zoals sommigen het kortweg noemen, is een poliklinische ingreep waarbij overtollig weefsel (dat huid, spier en vet omvat) rond de oogleden wordt verwijderd. Deze procedure kan worden uitgevoerd door een oogarts, oculoplastisch chirurg, plastisch chirurg, mond- of kaakchirurg, of KNO-arts. Ooglidcorrectie is populair; volgens de American Society for Aesthetic Plastic Surgery (ASAPS) was het in 2018 een van de top vijf cosmetische ingrepen voor mannen en vrouwen, met meer dan 115.000 uitgevoerde ingrepen in de VS.

Cosmetische en Functionele Ooglidcorrectie

Soms is het een puur cosmetische ingreep, bedoeld om een jeugdiger uiterlijk te creëren. Andere keren wordt het gedaan om het gezichtsvermogen te verbeteren. Als extra huid het bovenste ooglid naar beneden drukt, kan het laag genoeg hangen om het bovenste deel van je zicht te belemmeren. Wanneer het probleem onder het oog ligt, kan de chirurg een onderste ooglidcorrectie Amersfoort uitvoeren, waarbij vet wordt verwijderd of herplaatst (en soms een beetje extra huid) onder het onderste ooglid, rond de oogkas.

Ooglidcorrectie Amersfoort: Wat Artsen Zeggen

“Naarmate je ouder wordt, komt vet naar voren en ontstaan er bultjes, en krijg je die luchtzakken onder de ogen,” zegt Andrea Tooley, M.D., een oogheelkundige resident aan de Mayo Clinic en klinisch woordvoerster voor de American Academy of Ophthalmology. Sommige patiënten ondergaan een chirurgische ingreep aan zowel hun bovenste als onderste oogleden.

Overwegingen voor Ooglidcorrectie

Hier zijn een paar dingen om te overwegen voordat je kiest voor een ooglidcorrectie. Of je een goede kandidaat bent, zal voorafgaand aan je ingreep worden beoordeeld door je chirurg, die je medische geschiedenis zal doornemen en een grondig oogonderzoek zal uitvoeren om te zorgen dat de ooglidcorrectie Amersfoort geschikt is voor jou. Een van de dingen die zal worden geëvalueerd, is het vermogen van je oog om tranen te produceren, aangezien droge ogen een postoperatieve complicatie kunnen zijn.

“Bijna iedereen zal zich een paar weken na de operatie een beetje droog voelen en daarna zal het goed zijn,” zegt Tooley. “Maar als iemand al ernstige droge ogen heeft en vele keren per dag traandruppels gebruikt, kan deze procedure het veel erger maken.” Ernstige complicaties zijn “over het algemeen zeer zeldzaam”, merkt ze op, maar bepaalde patiënten moeten voorzichtig zijn. Rokers lopen bijvoorbeeld een verhoogd risico op complicaties omdat ze doorgaans langzamer genezen.

Ook mensen die bloedverdunners gebruiken om bloedstolsels te voorkomen; aspirine; niet-steroïde anti-inflammatoire geneesmiddelen (NSAID’s), zoals ibuprofen (Advil, Motrin IB) en naproxennatrium (Aleve); of kruidensupplementen (ginkgo, onder andere) – die allemaal kunnen leiden tot overmatig bloeden voor of na de operatie – moeten met hun arts bespreken of ze deze medicijnen enkele weken voor de operatie tijdelijk moeten stoppen.

“Sommige chirurgen stoppen de bloedverdunners, sommigen niet, en sommigen laten de beslissing over aan de primaire of voorschrijvende arts van de patiënt,” zegt Erin Shriver, een oogarts en klinisch universitair docent aan de afdeling Oogheelkunde en Visuele Wetenschappen van de Universiteit van Iowa.

Kosten van Ooglidcorrectie Amersfoort

De prijs voor de procedure kan variëren, afhankelijk van waar je woont, de chirurg die de procedure uitvoert en waar de operatie wordt uitgevoerd (bijvoorbeeld in een dokterspraktijk versus een polikliniek). Prijzen variëren van ongeveer $2.000 voor beide bovenste oogleden (onderste oogleden kosten meestal iets meer) tot $5.000 voor een operatie aan alle vier de oogleden.

Medicare of je particuliere zorgverzekering zal meestal een deel van de functionele blefaroplastiek dekken, maar zal niet betalen voor cosmetische ooglidchirurgie.

Voor functionele chirurgie willen verzekeringsmaatschappijen weten hoeveel van je gezichtsvermogen wordt gehinderd door overtollige huid en of er een verbetering zal zijn na de procedure. Er worden foto’s genomen van je ogen, en je chirurg zal een gezichtsveldtest doen, eerst met de oogleden in een natuurlijke positie en daarna met de huid omhooggetaped en opgetild van je oogleden.

De Ooglidcorrectie en het Herstel

Je zult wakker zijn tijdens de procedure. “In de meeste gevallen krijg je een mild kalmerend middel om je lekker ontspannen te maken voor een verdovende lokale anestheticum dat in het gebied rond je ogen wordt geïnjecteerd,” legt Tooley uit. (Algemene anesthesie kan worden gebruikt als je tegelijkertijd een andere cosmetische ingreep ondergaat, zoals een facelift.)

Soms kan een blefaroplastiek tegelijkertijd worden uitgevoerd met andere huidverjongende oogprocedures (meestal ptosisreparatie). Ptosisreparatie wordt gedaan wanneer de levatorspier, een van de spieren die het oog optilt, uitgerekt raakt als een oude rubberen band en ervoor zorgt dat de bovenste oogleden gaan hangen, zegt Shriver. “Ptosisreparatie is het aanspannen van spieren om de hoogte van het ooglid daadwerkelijk te verhogen.”

Na de operatie zal het ooggebied een paar dagen gezwollen en gekneusd zijn, zegt Shriver: “Blijf thuis en houd je hoofd omhoog – zelfs tijdens het slapen – en breng regelmatig koude kompressen aan om te helpen met zwelling en blauwe plekken.”

Het kan tot twee weken duren voordat de blauwe plekken verdwijnen, voegt ze toe, en enkele weken of tot twee maanden voordat alle zwelling afneemt. Gedurende twee weken moet u het rustig aan doen, vermijd zware inspanningen – geen zwaar tillen, buigen of forceren – om te voorkomen dat de wond opengaat. En houd de incisie zes maanden uit de zon. Als u toch naar buiten gaat, adviseren artsen om een zonnebril en een hoed te dragen. Wanneer de incisie genezen is (meestal rond twee of drie weken), breng dan fysieke zonnebrandcrème aan, met zinkoxide of titaniumdioxide, rond het gebied, waarbij u veilig de ogen vermijdt.

En hoe lang zal uw nieuwe uiterlijk duren? Nou, dat varieert. Tooley merkt op dat de meeste van haar patiënten die de procedure hebben ondergaan in hun 60s, 70s en 80s het niet opnieuw hoeven te doen. Voor anderen kan de zwaartekracht het laatste woord hebben.

“Met de tijd zal het weefsel uitrekken, en 10 tot 15 jaar later, kunt u besluiten om meer weefsel te laten trimmen,” zegt Shriver. “Maar iedereen heeft een ander kantelpunt.”

Conclusie

Samenvattend is een ooglidcorrectie Amersfoort een effectieve manier om de tekenen van veroudering rond de ogen aan te pakken. Deze ingreep kan niet alleen het uiterlijk verbeteren, maar ook functionele problemen zoals verminderd zicht door hangende oogleden verhelpen. Het is van belang om een goed geïnformeerde beslissing te nemen en een gekwalificeerde chirurg te kiezen. De herstelperiode en de duurzaamheid van de resultaten kunnen variëren, dus het stellen van realistische verwachtingen is cruciaal.

Voor iedereen die overweegt een ooglidcorrectie Amersfoort te ondergaan, of meer informatie wenst over deze procedure en andere anti-verouderingsbehandelingen, bezoek ageworth.com. Op deze website vindt u uitgebreide informatie en bronnen om u te helpen bij het maken van een weloverwogen keuze over uw esthetische en functionele behoeften.

Meer artikelen zoals deze? Klik dan hier!